Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 20 березня 2024 о 14:16

Триває роз’яснювальна робота серед платників податків з питань використання електронних сервісів від ДПС та правильності заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у 2024 році. 

Нещодавно в Центрі обслуговування платників податків Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області було проведено практикум щодо створення, заповнення, підписання та відправлення декларації про майновий стан і доходи через Електронний кабінет.

Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, зазначивши в пошуковому рядку «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./ 

 Головний державний інспектор Козельщинської ДПІ Марина Біляєва зауважила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані подати громадяни, що отримували такі доходи:

що не підлягали оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);

доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п.168.2 ст. 168 Кодексу);

іноземні доходи (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Кодексу).
           Фахівець зазначила, що податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в такі граничні строки:

громадяни, які мають право на податкову знижку, мають право подати до 31.12.2024 включно;

фізичні особи-підприємці (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року з урахуванням Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», повинні подати податкову декларацію до 01 травня 2024 року включно;

громадяни, які зобов’язані подати податкову декларацію, повинні подати до 01 травня 2024 року, що настає за звітним роком.

Також присутнім було повідомлено про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області