Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Семенівській ДПІ щодо декларування доходів, отриманих у 2023 році

опубліковано 14 березня 2024 о 14:30

У Семенівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області з метою проведення якісної кампанії декларування громадянами та самозайнятими особами доходів було проведено ряд  сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Любов Волошин.  

Посадовиця  інформувала дозвонювачів, що в цьому  році потрібно подати декларацію тим громадянам, які отримували у 2023 році доходи не від податкових агентів, іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах, спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання та в інших, передбачених Податковим кодексом України від 02.12.2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (ПКУ) випадках. 

Також майбутнім декларантам повідомили, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи: особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Громадянам було роз’яснено, що для створення сприятливих умов для платників податків, зручності та спрощення процедури декларування доходів, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті https://cabinet.tax.gov.ua у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Любов Волошин роз'яснювала зручність використання цього електронного сервісу та нагадувала, що граничний термін подання декларації для громадян, які зобов’язані подати декларацію – до 1 травня 2024 року, для отримання податкової знижки – до 31 грудня 2024 року(включно).

Семенівська ДПІ нагадує, що за інформацією щодо порядку заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, громадяни можуть звертатися до Центру обслуговування платників Семенівської ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області за адресою: смт.Семенівка, вул.Незалежності,4, телефон 05341-91532

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області.