Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семенівська ДПІ: «Гаряча лінія» з актуальних питань декларування доходів, отриманих у 2023 році

опубліковано 12 лютого 2024 о 14:57

У Семенівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області було проведено 4 сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань щорічного декларування доходів громадян та застосування електронних сервісів. На запитання дозвонювачів відповідав головний державний інспектор Семенівської ДПІ Сергій Балюк.  

Під час телефонних спілкувань посадовець докладно поінформув дозвонювачів щодо переліку доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню та звернув увагу, що кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2023 року, триватиме до 1 травня поточного року.

Крім того, наголосив, що для декларування доходів, отриманих у 2023 році потрібно подати нову форму Податкової декларації про майновий стан і доходи, яку затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873).  

Податківець розповів, що за допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Відповідаючи на запитання щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді фахівець зазначив, що для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом (http://cabinet.tax.gov.ua) платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосив, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

 Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області