Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Горішньоплавнівській ДПІ щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками

опубліковано 23 листопада 2023 о 13:31

Днями за участі фахівців Горішньоплавнівської ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування та реєстрації РРО/ПРРО.

Податківці інформують кожного платника про особливості функціонування як класичного, так і програмного реєстратора розрахункових операцій, щоб платник міг самостійно обрати саме той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності. Зокрема, фахівці рекомендують безкоштовний та сучасний програмний продукт – програмне забезпечення від ДПС, який має низку переваг та дуже простий у користуванні.

Процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовано відповідними порядками, затвердженими наказом Мінфіну від 14.06.2016 №547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Ці процедури максимально спрощені, враховують специфіку роботи і здійснюються за заявницьким принципом. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації ПРРО можна виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua).

Податківці нагадують, що Закон України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. Фізичні особи – підприємці – платники єдиного ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Спілкуйся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу

«InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках:

субсайт Головного управління ДПС у Полтавській області https://poltava.tax.gov.ua/

офіційна сторінка у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/tax.poltava

Горішньоплавнівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області