Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Козельщинської ДПІ надають практичну допомогу у реєстрації РРО та/або ПРРО

опубліковано 13 листопада 2023 о 13:00

Фахівці Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області постійно надають платникам податків Козельщинської та Новогалещинської територіальних громад консультації щодо діючих норм податкового законодавства та застосування його на практиці. 

Найчастіше платників цікавить  питання  реєстрації РРО чи ПРРО, або ж КОРО. 

Податківці інформують кожного платника про особливості функціонування як класичного, так і програмного реєстратора розрахункових операцій, щоб платник міг самостійно обрати саме той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності. Зокрема, фахівці рекомендують безкоштовний та сучасний програмний продукт – програмне забезпечення від ДПС, який має низку переваг та дуже простий у користуванні.

Працівники ДПІ нагадують, що Закон України від 30.06.2023 року  № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. Фізичні особи – підприємці – платники єдиного ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України                   з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Також відвідувачів Козельщинської ДПІ цікавлять питання щодо нарахування і сплати фізичними особами мінімального податкового зобов’язання, отримання податкової знижки громадянами в рамках кампанії декларування доходів громадян, особливостей оподаткування благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, реалізації права на податкову знижку за витрати на оренду житла, за навчання. 

Крім цього, податківці розповідають про функціонування Електронного кабінету, а саме про отримання всієї необхідної інформації, довідок, консультацій, подання звітності до податкових органів. Сервіс Електронний кабінет легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua   

Крім того, податківці запрошують платників податків приєднатися до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети, він є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області