Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Полтавщини проведено зустріч-семінар для студентів Полтавського університету економіки та торгівлі

опубліковано 08 травня 2023 о 08:08

Виховання податкової культури молодого покоління – важливий крок до підвищення обізнаності та свідомого ставлення громадян до сплати податків. Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області постійно організовують навчальні тренінги для молоді Полтавщини, шляхом співпраці та взаємодії з низкою закладів вищої освіти. 

На цьому тижні, в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Державною податковою службою України та вищим навчальним закладом Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», була проведена зустріч із студентами та науково – педагогічним складом на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих   у 2022 році. Право на податкову знижку». 

Тренінг – семінар провела фахівець  відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Полтавській області. Під час зустрічі обговорювались актуальні питання декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Податківець акцентувала увагу  на важливості декларуванні доходів та сплаті податків і зборів.

 Студенти дізналися про особливості реалізації механізму отримання податкової знижки на навчання. Учасники зустрічі обговорили порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи, зокрема, перелік доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню, граничних строків подання декларації. Для практичної допомоги студентам були запропоновані  презентаційні матеріали. 

Наприкінці заходу майбутні платники податків отримали відповіді на свої запитання та дізналися про те, що отримати корисну інформацію з питань застосування податкового законодавства можна на офіціфних інфоресурсах: вебпорталі Державної податкової служби України https://tax.gov.ua/; субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС  https://poltava.tax.gov.ua/.

Головне управління ДПС у Полтавській області