Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Решетилівській ДПІ проведено черговий практикум щодо надання адміністративних послуг

опубліковано 25 квітня 2023 о 13:13

18 квітня 2023 року старший державний інспектор Решетилівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Оксана Коваленко провела з громадянами черговий практикум щодо надання адміністративних послуг.

Серед іншого, громадяни цікавилися як отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України. Насамперед посадовець відмітила, що останнім часом для людей, що опинилися та працюють за кордоном, стало нагальним питання сплати податків та вирішення питання кому їх платити, якій країні. Тож, якщо  громадянин хоче залишатися податковим резидентом України, то йому потрібно отримати довідку - підтвердження статусу податкового резидента України (далі- Довідка).

Під час навчання старший державний інспектор ДПІ детально розповіла про порядок отримання Довідки, звернула увагу громадян на процедуру заповнення та подання заяви на її отримання.

Разом з тим відмітила, що Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання відповідної заяви. Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що громадянин зазначає у заяві.

Наприкінці Оксана Коваленко нагадала громадянам про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, а також інформувала про переваги електронних сервісів ДПС.

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області