Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг на тему «Подання декларації про майновий стан і доходи»

опубліковано 14 квітня 2023 о 13:38

Актуальним питанням при зверненні громадян до ЦОП Карлівської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області є подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді. Тому фахівці ДПІ на постійній основі проводять тренінги на цю тему. Метою цих заходів є популяризація електронних сервісів податкової служби та надання практичних навичок при користуванні «Електронним кабінетом платника».  

Податківці наголошують, що за допомогою «Електронного кабінету платника» можливо, не тільки сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків, а також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Увійти до Електронного кабінету платника можна на офіційному веб-порталі ДПС або за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Єдина вимога для електронного спілкування це наявність кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК), або самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу, наприклад, скориставшись онлайн-сервісом ПРИВАТ 24.

Скористатися послугами відокремленого підрозділу АЦСК ІДД ДПС України, можна в ДПІ у м.Полтаві (м. Полтава, вул. Європейська, 155, каб.1, тел.0532- 59-41-05).

Консультації щодо подачі декларації в електронному вигляді можна отримати в Карлівській державній податковій інспекції, а також за телефоном (05346)2-30-68.

Нагадуємо, що граничний термін подання декларації за 2022 рік – до 01.05.2023.

Декларація подається до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси (місце постійного проживання). 

Громадяни, які мають право на податкову знижку, подають декларацію за 2022 рік до 31 грудня 2023 року (включно). 

Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області