Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ЦОП ДПІ у м. Полтаві проведено День відкритих дверей для студентської молоді

опубліковано 29 березня 2023 о 15:11

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві 28 березня 2023 року відбулася традиційна зустріч у форматі Дня відкритих дверей зі студентами V курсу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа».         

Під час зустрічі податківці розповіли про місію Державної податкової служби. А також зазначили, що стратегічними цілями ДПС є: 

- ефективне управління діяльністю;

- ефективне адміністрування податків, зборів, платежів; 

- формування іміджу ДПС як сервісної служби європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві; 

- протидія ухиленню від оподаткування шляхом запровадження міжнародних стандартів та вдосконалення аналітичних інструментів; 

- формування кваліфікованої, ефективної та мотивованої команди. 

Студенти мали можливість ознайомитись із повсякденною роботою кожного підрозділу ДПІ у м. Полтаві та широким спектром адміністративних послуг, які надаються працівниками. 

Майбутні випускники дізналися, що основними завданнями Центру обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві є: здійснення сервісного обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень, приймання податкової та іншої звітності, реєстрація фізичних осіб – платників податків у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та надання електронних довірчих послуг. 

Особливу увагу фахівці звернули на функціонування безкоштовного зручного сервісу ДПС – Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua/). Маючи лише кваліфікований електронний підпис можна віддалено в приватній частині Електронного кабінету подати податкову декларацію про майновий стан і доходи разом з підтверджуючими документами з метою реалізації права на податкову знижку за навчання, що є досить актуальним питанням для молоді. 

Крім того, використання електронних сервісів має ряд переваг, а саме: відкритість, цілодобовий доступ до послуг, режим «без паперів», економія робочого часу платників податків, уникнення черг, конфіденційність інформації, запобігання проявам корупції, оперативність обробки даних, автоматичне оновлення документів відповідно до діючого законодавства.

Присутні пересвідчилися, що вся робота податківців у Центрі обслуговування ДПІ у м. Полтаві спрямована на забезпечення сприятливих умов для отримання адміністративних послуг та якісне і оперативне обслуговування платників.

По завершенні заходу присутні отримали буклети з актуальною інформацією, в тому числі і щодо кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, та прийняли участь у невеличкій податковій вікторині щодо РНОКПП. Також студентам запропоновано слідкувати за новинами та новаціями у законодавстві, підписавшись на офіційні канали ДПС України, ГУ ДПС у Полтавській області та ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505