Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення гарячої телефонної лінії

опубліковано 27 березня 2023 о 13:07

Фахівцями ДПІ 23 березня 2023 року проведено «Гарячу лінію» з питань  декларування доходів громадян, отриманих  у 2022 році. На запитання абонентів відповідала начальник ДПІ Людмила Подоляка.  Зокрема, під час спілкування було наголошено, що декларування триватиме до 1 травня 2023 року. 

Декларування доходів сьогодні – це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності.

Статтею 67 Конституції України передбачено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

Платники запитували  щодо термінів подання декларації про майновий стан і доходи (далі- Декларації), основні складові декларації, терміни сплати та повернення ПДФО.

Фізична особа зобов'язана самостійно до  1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, визначену в поданій нею податковій декларації. 

Сума, що має бути повернута платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Податкова декларація є уніфікованою та єдиною для всіх випадків її подання; 

розрахунки окремих видів доходів (витрат), загального мінімального податкового зобов'язання мають міститися в додатках до податкової декларації, що заповнюються виключно платниками податку за наявності таких доходів (витрат) або необхідності розрахунку такого загального мінімального податкового зобов'язання;

податкова декларація та додатки до неї мають ідентифікувати платника податку та містити інформацію, необхідну для визначення суми його податкових зобов'язань або суми податку, що підлягає поверненню у разі використання платником податку права на податкову знижку. 

Наголошуємо, що в Миргородській ДПІ створено напрямок «Гаряча лінія» щодо декларування доходів громадян, отриманих  у 2022 році за телефоном (05355) 5-20-95, наступний сеанс «Гарячої лінії» відбудеться 06.04.2023 року з 10.00 до 11.00.

Відповіді на запитання та роз’яснення також можливо отримати звернувшись до ЦОП Миргородської ДПІ за адресою: м. Миргород, вул. Кашинського 26А, з понеділка по четвер з 8.00 до 17.15, в п’ятницю до 16.00, обідня перерва з 12.00 до 13.00.

Миргородська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області