Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг на тему: «Подання повідомлень про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням»

опубліковано 22 березня 2023 о 14:04

В ЦОП ДПІ у м. Полтаві 21 березня 2023 року проведено тренінг на тему: «Подання повідомлень про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням».

Наразі, подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП є одним із актуальних питань при зверненні суб’єктів господарювання до ЦОП ДПІ у м. Полтаві.

Працівниками ДПІ у м. Полтаві при проведені тренінгу було наголошено, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Тобто, обов'язком подання повідомлення за ф. 20-ОПП обтяжено всіх юридичних осіб, незалежно від організаційно-правової форми, а також ФОП незалежно від обраної форми оподаткування.

У змісті цього повідомлення відображається інформація щодо всіх об'єктів оподаткування як власних, так і орендованих або переданих у найм.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування щодо якого відбулися зміни, в такому самому порядку та строки, як і при реєстрації, створенні чи відкритті об’єкта оподаткування.

Для платників податків, які оформили з контролюючим органом договір про визнання електронного документообігу, мають можливість подання Повідомлення за ф. 20-ОПП засобами електронного зв'язку з дотриманням умов реєстрації ЕЦП для підзвітних осіб. 

Також, в ході проведення тренінгу було зауважено, що з 1 січня 2022 року для суб’єктів господарювання ІІ-ІV груп при здійсненні розрахункових операцій потрібне застосування РРО або ПРРО.

Під час реєстрації повідомлення за ф.20-ОПП потрібно повідомити про господарську одиницю, де буде здійснюватись експлуатація РРО/ПРРО з метою проведення реєстрації “касового апарату”.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 63-23-63