Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини провели воркшоп із студентами Аграрно-економічного фахового коледжу

опубліковано 27 травня 2024 о 08:02

Днями, у рамках Меморандуму про співпрацю між Державною податковою службою України та Полтавським державним аграрним університетом, головним державним інспектором  управління податкового аудиту Катериною Сацькою була проведена гостьова лекція для студентів освітніх програм «Фінанси та кредит» та «Бухгалтерський облік» Аграрно-економічного фахового коледжу ПДАУ.

Лекторка ознайомила майбутніх фінансистів і бухгалтерів з порядком та процедурою проведення документальних перевірок, наголосивши на тому, що вони є важливим інструментом забезпечення своєчасності, достовірності, повноти нарахувань та сплати податків і зборів, дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Особливий інтерес у здобувачів і викладачів викликали практичні приклади фактів порушення податкового законодавства та методики ризикоорієнтовного підходу, які допомагають виявити податкові порушення та зменшують можливість ухилення від сплати податків.

Аудиторія була надзвичайно активною, лекторка відповіла на всі запитання студентів та розповіла про можливості подальшого працевлаштування в податковій службі.

Зустрічі з податківцями-практиками є важливим елементом формування культури економічного мислення й фінансової дисципліни  майбутніх фахівців, адже саме на них покладається велика місія – відбудова України після Перемоги та  її економічне процвітання!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області