Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про мінімальне податкове зобов’язання під час засідання в Полтавській обласній військовій адміністрації

опубліковано 06 березня 2024 о 15:26

У рамках ефективної взаємодії та плідної співпраці з Полтавською обласною військовою адміністрацією, об’єднаними територіальними громадами, підписаного нещодавно Меморандуму з Громадською спілкою «Агрокластер Грант», податківці Полтавщини вкотре стали учасниками робочого засідання, під час якого обговорили важливі питання забезпечення додаткових надходжень до місцевого бюджету за рахунок сплати мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ), алгоритм детінізації аграрної діяльності, інші актуальні питання агропромислового комплексу області. 

До участі в нараді долучилися очільниця податкової служби області Алла Рябкова, заступник начальника ПОВА Володимир Когут, директор Департаменту агропромислового розвитку ПОВА Сергій Фролов, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ПОВА Віктор Скриль, керівник ГС «Агрокластер Грант» Сергій Коваленко і голови територіальних громад області в форматі онлайн.

Головною метою зустрічі стало обговорення найактуальніших аспектів: формування повноцінної актуальної бази про землі сільськогосподарського призначення територіальних громад Полтавщини, звірення даних, подальше обчислення та нарахування МПЗ контролюючим органом, порядок вручення податкових повідомлень-рішень представниками територіальних громад. Пропрацювали конкретний алгоритм співпраці з вищезазначених питань задля посилення контролю за надходженнями зі сплати МПЗ, оскільки це дійсно дієвий інструмент зменшення втрат бюджету через ухилення від оподаткування та детінізації аграрної діяльності. 

Детально зупинились на порядку заповнення податкової декларації та додатка МПЗ за 2023 рік платника єдиного податку четвертої групи.  

Також ґрунтовно обговорили нагальні питання агропромислового комплексу Полтавщини. Особливу увагу приділили взаємодії територіальних громад і Громадської спілки «Агрокластер Грант», зокрема, в рамках підписаних Меморандумів про співпрацю.

Запорукою ефективного результату є спільні зусилля, відповідні управлінські рішення та відкрита комунікація, що безперечно сприятиме забезпеченню додаткових надходжень до бюджету громад та підтримці країни на шляху до Перемоги. 

Головне управління ДПС у Полтавській області