Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Полтавщина – потужний бізнес осередок

опубліковано 21 лютого 2024 о 16:42

Працюють, мотивують, розвивають власну справу або відкривають новий бізнес. Підприємиці Полтавщини є прикладом стійкості та гнучкості, які в умовах постійних викликів і випробувань, забезпечують підтримку та зростання економіки.

За підтримки Програми USAID «Конкурентноспроможна економіка України» та Центру підтримки експорту, в обласному центрі відбувся воркшоп «Жіноче лідерство і сімейний бізнес у часи викликів». Свої зусилля об’єднали фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області на чолі з її очільницею Аллою Рябковою, президентка «Business Woman Club», радниця Уповноженого ВРУ з прав людини Ганна Крисюк, депутати міської ради та представники бізнесу. Також до заходу дистанційно долучився Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець, фахівчиня з європейської інтеграції програми USAID «Конкурентноспроможна економіка України» Єлизавета Панько, секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

Очільниця податкової служби подякувала соціально відповідальному бізнесу за небайдужість та самовіддану роботу на благо України. Відзначила, що бізнес-середовище Полтавщини своєчасно забезпечує податковими платежами бюджети усіх рівнів, наближаючи нас до перемоги. За підсумками 2023 року Полтавська область входить до п’ятірки бюджетоформуючих регіонів країни. В свою чергу, податкова активно взаємодіє з платниками податків та максимально відкрита до спілкування, адже допомога у веденні підприємницької діяльності в рамках правового поля – у фокусі уваги податківців.

У форматі нетворкінг, спікери-податківці розповіли про найбільш актуальні питання, які постають перед підприємцями: обрання системи оподаткування та ключові аспекти загальної та спрощеної системи, обов’язок застосування РРО/ПРРО та відповідальність за не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО та/або невидачу відповідного розрахункового документа. Зупинились на перевагах ПРРО від ДПС – безкоштовного сучасного програмного продукту. Нагадали присутнім про відновлення податкових перевірок, підкресливши ризикоорієнтований підхід у плануванні контрольно-перевірочної роботи.

Також податківці звернули особливу увагу на важливості та безумовному дотриманні вимог трудового законодавства – офіційному оформленні трудових відносин із найманими працівниками. Розповіли й про сучасні електронні сервіси від ДПС, які заощаджують час в ході здійснення підприємницької діяльності, а саме про: «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова», чат бот «InfoTAX» та інші.

Алла Рябкова звернула увагу на тому, що в Головному управлінні ДПС у Полтавській області завжди можна отримати фахову консультацію із податкових питань за номерами телефонів «гарячої лінії», які розміщені на субсайті.

Учасники воркшопу дізналися про державні інструменти підтримки бізнесу, в тому числі отримання грантів для розвитку власної справи. Вони дають можливість реалізувати амбітні проєкти, збільшити потужності та створити нові робочі місця.

Захід став майданчиком для діалогу та співробітництва. Об’єднуємось, навчаємось та працюємо задля зміцнення економічного потенціалу Полтавщини!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області