Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення зустрічей з агровиробниками та відкритий діалог у фокусі уваги податківців Полтавщини

опубліковано 15 лютого 2024 о 08:46

Одним із важливих напрямів роботи податківців області є відкрита комунікація з представниками агропромислового комплексу задля їх своєчасного інформування та консультування з питань застосування норм податкового законодавства.

З метою виявлення проблемних питань в аграрному секторі, сприяння їх своєчасному вирішенню, в рамках плідної співпраці податківців області  з Департаментом агропромислового розвитку Полтавської обласної військової адміністрації, відбулась чергова робоча зустріч із керівниками фермерських господарств Миргородського району.

Під час заходу обговорили актуальні для аграріїв  питання: зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, порядок розрахунку та сплати мінімального податкового зобов’язання платниками єдиного податку четвертої групи.

 Людмила Тесля – начальник  відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб – розповіла  про особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання для юридичних осіб, переходу сільськогосподарськими товаровиробниками   на спрощену систему оподаткування, щорічне підтвердження статусу платника єдиного податку, заповнення розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробника. Для зручності учасників були підготовлені інформативні презентаційні матеріали.

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Полтавській області Людмила Овчаренко на конкретних прикладах пояснила учасникам зустрічі, який перелік документів, необхідний для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/ відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригувань в ЄРПН. Також на конкретних прикладах роз’яснила алгоритм дій платника у разі зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, надала кожному учаснику зустрічі змістовну та кваліфіковану відповідь на підготовлені ними запитання.

Зокрема, звернула увагу на  тому, що в Головному управлінні ДПС  у Полтавській області завжди можна отримати консультацію з питань блокування/ розблокування податкових накладних за номерами телефонів «гарячої лінії» 38(095)8325043, (0532) 50-35-26, (0532) 50-35-39 або, звернувшись через комунікаційну податкову платформу poltava.ikc@tax.gov.ua.

Головне управління ДПС у Полтавській області