Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини відвідали підприємців м. Кременчука та розповіли про обов’язок щодо використання РРО та/або ПРРО

опубліковано 01 лютого 2024 о 17:47

У фокусі уваги податківців Полтавської області відкритий діалог з представниками бізнесу, який сприятиме обізнаності платників, ефективній співпраці та створить фундамент для розвитку економіки держави. 

Сьогодні фахівці управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області відвідали підприємців, які здійснюють господарську діяльність на ринках міста Кременчука. 

Під час спілкування обговорили дуже важливе питання – застосування РРО та/або ПРРО під час проведення розрахункових операцій. Податківці нагадали, хто з підприємців зобов’язаний використовувати реєстратори розрахункових операцій,  яка відповідальність передбачена законодавством за непроведення розрахункових операцій через РРО/ ПРРО та/або невидачу відповідного розрахункового документа. Також зупинилися на перевагах програмного реєстратора розрахункових операцій від ДПС – безкоштовного сучасного програмного продукту. 

Обговорили також і питання дотримання норм чинного законодавства в частині офіційного оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Для зручності платникам були надані інформаційні пам’ятки щодо головних аспектів спрощеної системи оподаткування, порядку застосування РРО/ПРРО, POS-терміналів. Рекомендували у разі виникнення питань звертатись на телефони «гарячих ліній» Головного управління ДПС у Полтавській області або на регіональну комунікаційну платформу poltava.ikc@tax.gov.ua. 

Підприємцям вкотре наголосили, що здійснення господарської діяльності в межах правового поля – це імідж надійного представника бізнесу та гарантія відсутності штрафів.

Отримали зворотній зв’язок від бізнесу: відгуки про зручний функціонал ПРРО від ДПС, відкритість до проведення зустрічей у подібному форматі. Податківці Полтавщини впевнені – відкритий діалог з бізнесом – запорука єдності на шляху до Перемоги та подальшого  розвитку країни.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області