Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовжується відкритий діалог податківців та представників бізнесу Полтавщини: визначені напрями взаємодії

опубліковано 29 січня 2024 о 16:06

Вкотре в Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової, за участі керівників і представників підприємств, які є власниками або утримувачами найбільших торгівельних центрів і ринків м. Полтави та м. Кременчука, відбулась робоча зустріч у форматі «круглого столу».

Алла Рябкова відкрила зустріч, підкресливши головну мету проведення подібних заходів – налагодження прозорої комунікації з представниками бізнесу Полтавщини задля подальшої ефективної співпраці. Звернула увагу присутніх, що доступне роз’яснення норм податкового законодавства фахівцями, їх подальше розуміння та дотримання суб’єктами господарювання, гарантують здійснення діяльності в межах правового поля, створення справедливих конкурентних умов для всіх без виключення представників бізнесу, а також забезпечують своєчасність і повноту надходжень до бюджетів усіх рівнів, наближаючи нас до Перемоги! 

Очільниця податкової служби Полтавщини наголосила, що наразі у фокусі уваги податківців інформаційна підтримка підприємців щодо ключових аспектів спрощеної системи оподаткування, основних вимог до порядку проведення розрахунків із застосуванням класичних РРО та/або програмних РРО, забезпечення можливості здійснення торговцями безготівкових розрахунків із використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв. 

Фахівці управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області повідомили про відповідальность за проведення розрахункових операцій без використання РРО (ПРРО) та/або за невидачу відповідного розрахункового документа, ознайомили присутніх із змінами в розмірах штрафних (фінансових) санкцій, нагадали про відновлення податкових перевірок тих суб’єктів господарювання, які порушують  чинне законодавство, підкресливши ризикоорієнтовний підхід у плануванні контрольно-перевірочної роботи. Учасникам надали пам’ятки щодо переваг використання ПРРО від ДПС та інші корисні друковані інформаційні матеріали.

Також податківці звернули особливу увагу на важливості та безумовному дотриманні вимог трудового законодавства – офіційному оформленні трудових відносин із найманими працівниками.

Запрошені представники бізнесу під час спілкування ставили запитання, висловлювали пропозиції та ідеї щодо формату подальшої співпраці в частині проведення роз’яснювальної роботи з питань застосування податкового законодавства.  

Таким чином, вкотре доведено, що саме відкритий діалог і спільні зусилля не лише підвищують ефективність роботи, а й об’єднують задля досягнення спільної мети – Перемоги!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області