Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини зустрілися з представниками ОТГ

опубліковано 05 січня 2022 о 08:48

Чергова зустріч податківців із керівниками ОТГ Полтавської області пройшла днями в обласному центрі. Цього разу, з тим щоб з’ясувати  актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань та намітити шляхи їх вирішення до ДПІ у м. Полтаві завітали представники Диканської, Мачухівської, Михайлівської, Полтавської, Решетилівської, Терешківської, Новосанжарської, Котелевської, Щербанівської, Новоселівської, Нехворощанської, Драбнинівської, Великорублівської та Коломацької ОТГ.

Серед питань, винесених на розгляд були: зміни законодавства щодо порядку надання на запити органів місцевого самоврядування звітності у розрізі платників податків (п.п. 12.3.3. п. 12.3 статті 12 Податкового кодексу України); єдиного рахунку для сплати податків і зборів; внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків; нові бюджетні рахунки для зарахування надходжень до бюджету  2022 року; надходження податків і зборів до місцевих бюджетів; основних аспектів адміністрування плати за землю юридичними особами у 2022 році; погашення заборгованості до місцевих бюджетів територіальних громад Полтавської області фізичними особами; кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування; питання   застосування РРО та ПРРО з 1 січня 2022 року, а також  - Інтернет ресурси, додатки, месенджери Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Полтавській області для платників податків

Під час спілкування учасники зустрічі з обох сторін відзначили, що проведення подібних конструктивних діалогів між податківцями та містянами допоможе навести лад  в ОТГ та  виправити проблемні ситуації у законному руслі.

На завершення зустрічі, дійшовши спільного висновку учасники наради погодилися й надалі підтримувати тісну співпрацю та допомагати у вирішенні проблемних питань.

 

Головне управління ДПС у Полтавській  області