Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Zoom та YouTube спілкувалися податківці і платники податків Полтавщини напередодні свят

опубліковано 29 грудня 2021 о 17:14

Близько 600 полтавців взяли участь у черговому семінарі-зустрічі, ініційованому та організованому Головним управлінням ДПС у Полтавській області з питань роз’яснень змін в законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, що набувають чинності з 1 січня 2022 року. Враховуючи широкий загал бажаючих поспілкуватися на зазначену тему формат заходу охопив дві онлайн платформи: Zoom-конференцію та трансляцію на власному YouTube-каналі ГУ ДПС у Полтавській області.

З 1 січня 2022 року набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій для здійсненні розрахункових операцій. «Саме тому дана тема стала найактуальнішою в обговоренні податківців та платників податків останнім часом. Щодня нам надходить велика кількість запитань з приводу отримання роз’яснень. Враховуючи формат проведення даної зустрічі та кількість користувачів, які беруть в ній участь, сподіваємося максимально задовольнити потреби платників, надавши відповіді на всі проблемні запитання», - зазначив на початку зустрічі в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Михайло Огерук.

Під час семінару з платниками податків спілкувалися профільні фахівці: заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у  Полтавській області Роман Куницький на тему «Зміни в порядку застосування РРО та ПРРО з 1 січня 2022 року. Відповідальність за незастосування РРО/ПРОО»; головний державний інспектор відділу обліку платників та об’єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, ведення реєстрів та Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, розгляду звернень державних органів -  управління електронних    сервісів ГУ ДПС у Полтавській області Марина Прокофє’ва розповіла учасникам про Порядок реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій; завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Полтавській  області Вікторія Захарченко нагадала учасникам зустрічі про корисні Інтернет ресурси, додатки, месенджери Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Полтавській області для платників податків

Враховуючи формат проведення зустрічі та кількість її учасників організатори надали відповіді в режимі он-лайн  лише на частину запитань, що викликали найбільш жвавий інтерес у аудиторії. Всі інші теми для обговорення були взяті на окремий облік та направлені в роботу для подальшого надання роз’яснень.

Головне управління ДПС у Полтавській області