Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини зафіксували чергове порушення: у фокусі уваги ветеринарні послуги

опубліковано 02 жовтня 2024 о 08:10

Фахівцями управління податкового аудиту Головного управління ДПС  у Полтавській області постійно здійснюється моніторинг діяльності суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, а також систематично здійснюється аналіз інформації про обсяги розрахункових операцій.

За результатами доперевірочного аналізу податківці області виявили порушення в діяльності однієї з ветеринарних лікарень області, зокрема, при проведенні розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Інформація щодо можливих порушень законодавства стала підставою для призначення та проведення фактичної перевірки господарського об’єкту.

У ході проведення перевірки підтверджено факт перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з надання послуг, у разі перевищення якого, застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій є обов'язковим. Всупереч вимогам діючого законодавства підприємством не здійснювався облік розрахункових операцій із застосуванням реєстратора розрахункових операцій чи програмного РРО.

Також за результатами перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання не забезпечив можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані товари                           з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв.

За порушення порядку проведення розрахунків до суб’єкта господарювання  в установленому законом порядку будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції орієнтовною сумою 234,0 тис. гривень. На винну особу складено протоколи про адміністративну відповідальність за ч. 1 статті 1551 та ч. 1 статті 16315 КУпАП.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре акцентує увагу суб’єктів господарювання на необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні розрахункових операцій.

Нагадуємо, що у разі здійснення торгівельної діяльності чи надання послуг на території населених пунктів з чисельністю населення понад  5 тисяч осіб, слід також забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за надані послуги (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв).

 Головне управління ДПС у Полтавській області