Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як використовувати єдиний рахунок!

опубліковано 27 вересня 2024 о 08:12

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють платників податків, що єдиний рахунок – це рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України на ім’я ДПС, який може використовуватись для сплати податків та зборів.

Щоб перейти на єдиний рахунок необхідно виконати три простих кроки:

  1. Через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001.

       2. Отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

  1. Надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або із визначенням одержувачів.

Датою зарахування коштів на єдиний рахунок буде дата розрахунків платника з бюджетом та фондами.

Перехід на єдиний рахунок – це добровільний крок. Але, якщо на нього перейти, то до кінця року уже не можна відмовитися.

Алгоритм сплати через єдиний рахунок наступний:

  • відкриваємо єдиний рахунок через Електронний кабінет на вебпорталі ДПС;
  • поповнюємо цей рахунок (заповнення платіжної інструкції відповідно до п. 6 р. ІІ Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого наказом МФУ від 23 березня 2023 року № 148);
  • система сама розподіляє зараховані кошти за податками, зборами та іншими обовʼязковими платежами у певній послідовності.

Зверніть увагу на особливості використання! Сплатити податки та збори з єдиного рахунку можна всі, окрім ПДВ та акцизного податку. Також, якщо обрано використання єдиного рахунку, то заплатити звичайною платіжкою не вийде. Тільки через єдиний рахунок.

Головне управління ДПС у Полтавській області