Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

12,5 млрд грн – сума надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів

опубліковано 17 вересня 2024 о 08:28

Упродовж січня – серпня 2024 року платники податків Полтавської області сплатили до зведеного бюджету 12 млрд 547,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб (без врахування ПДФО у вигляді відсотків).

«У порівнянні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень з ПДФО становить 2 млрд 143,9 млн грн, або 20,6 відсотка», – повідомила представникам місцевих медіа очільниця Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.          

Так, за підсумками  результатів кампанії декларування доходів громадян, отриманих  у 2023 році, 10211 громадян задекларували одержані доходи: додатково сплачено до бюджету 80,9 млн грн податкових зобов’язань з ПДФО.

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області систематично проводять серед суб’єктів господарювання роз’яснювальну роботу, спрямовану на офіційне оформлення трудових відносин із найманими працівниками в межах чинного законодавства, виплату заробітної плати не нижче мінімальної та сплату податкових зобов’язань у повному обсязі. Завдяки вжитим заходам за зазначений період відбулося підвищення розмірів виплати заробітної плати в 242 підприємствах Полтавщини та у 287 фізичних особах – підприємцях, що забезпечило додаткові надходження: ПДФО –  0,79 млн грн, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 0,97 млн гривень.

Головне управління ДПС у Полтавській області