Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можуть отримати кваліфіковані електронні довірчі послуги особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років без згоди батьків чи опікунів?

опубліковано 23 липня 2024 о 08:08

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що Законом України від 01.12.2022 року № 2801-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації», було внесено зміни, до статті 32 Цивільного кодексу України щодо самостійного укладання договору про отримання електронних довірчих послуг неповнолітніми особами.

Отже, особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років мають право самостійно, без згоди батьків чи опікунів отримувати кваліфіковані електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України.

Більш детально читайте на вебпорталі ДПС України за посиланням https://ca.tax.gov.ua.

У разі виникнення запитань, надсилайте їх на електронну поштову скриньку inform@tax.gov.ua, телефонуйте за номером (044) 284-00-10 або звертайтеся до пунктів обслуговування на території Полтавської області за адресами: м. Полтава, вул. Європейська, буд. 155, зал № 1, каб. 1;  м. Кременчук, вул. Троїцька, буд. 76, каб. 102.

Головне управління ДПС у Полтавській області