Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акцизний податок: платники Полтавщини спрямували до зведеного бюджету понад 125 млн грн

опубліковано 18 червня 2024 о 07:07

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що протягом січня – травня 2024 року платники податків Полтавщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 125,2 млн грн акцизного податку. В тому числі, надходження з акцизного податку до державного бюджету склали 13,7 млн гривень.

«З роздрібного продажу алкогольними напоями до місцевих бюджетів області надійшло 111,5 млн грн акцизного податку, що на 16,3 млн грн більше надходжень відповідного періоду минулого року», – повідомила у коментарі місцевим медіа очільниця Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

З початку 2024 року здійснено низку перевірок, проведених з питань дотримання суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією, торгівлі пальним. Так, за результатами 246 фактичних перевірок, застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 2,54 млн гривень.

Про особливості справляння акцизного податку, порядок складання та подання декларації, заповнення акцизної накладної дізнавайтеся у рубриці «Онлайн-навчання» на вебпорталі Державної податкової служби України.

Головне управління ДПС у Полтавській області