Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Безкоштовні кваліфіковані сертифікати відкритих ключів від ДПС отримали понад 8 тисяч мешканців Полтавщини

опубліковано 12 червня 2024 о 08:00

Електронний цифровий підпис дає його власнику можливість підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєтруватися на державних порталах, використовувати всі можливості Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова». Податкова служба пропонує до застосування кваліфіковані сертифікати відкритих ключів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що платники та громадяни Полтавщини, можуть отримати кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, звернувшись до відокремлених пунктів реєстрації, які розташовані за адресами: м. Полтава, вул. Європейська, 155, поверх 1, зал № 1, кімната 1, м. Кременчук, вул. Троїцька, 76, поверх 1, кімната 102.

За січень – травень 2024 року фахівці сектору реєстрації користувачів сформували 8 290 сертифікатів відкритих ключів, із них у відокремлених пунктах реєстрації м. Полтави – 5 492 та м. Кременчука – 2 798. Кваліфіковані електронні довірчі послуги отримали 2 372 юридичних осіб і 1 715 фізичних осіб.

Нагадуємо, що за допомогою сервісу повторного формування сертифікатів за електронним запитом до закінчення терміну дії власних кваліфікованих сертифікатів кожен користувач має змогу самостійно, у режимі 24/7, а головне – дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності 2 роки. Термін дії власних кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів можна  перевірити на вебпорталі надавача в меню «Пошук сертифікатів та СВС».

 

Головне управління ДПС у Полтавській області