Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків Полтавщини надано більше 50 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 23 квітня 2024 о 08:27

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області якісні адміністративні та сервісні послуги надаються у 27 Центрах обслуговування платників, які були створені в кожній ДПІ. Відвідувачі Центрів обслуговування платників можуть подати податкову звітність, одержати консультаційні та інформаційні послуги з питань застосування податкового законодавства, практичну допомогу фахівців щодо використання електронних сервісів від ДПС. Крім того, в Центрах обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві та Кременчуцької ДПІ ще й отримати кваліфіковані електронні підписи.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області  Алла Рябкова повідомила, що протягом січня – березня 2024 року до Центрів обслуговування платників органів ДПС у Полтавській області звернулося 55 033 платника податків із метою отримання адміністративних послуг. За результатами розгляду таких звернень надано 54 156 адміністративних послуг.

Найпопулярнішою залишається адміністративна послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України  (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Станом на 1 квітня 2024 року надано 17 369 таких послуг, що на 2 091  більше, ніж за аналогічний період минулого року. Також збільшилась кількість видачі відомостей з ДРФО платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, за перший квартал поточного року надано 9 762 таких послуги.

З метою цифровізації сервісів ДПС запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Центрах обслуговування платників – електронну чергу.

Головне управління ДПС у Полтавській області