Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Полтавщина: за 2023 рік відвідувачам ЦОПів надано більше 180 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 24 січня 2024 о 08:43

Надання послуг платникам у Центрах обслуговування платників – важливий вектор роботи податкової служби. В Головному управлінні ДПС у Полтавській області якісні адміністративні та сервісні послуги надаються у 27 Центрах обслуговування платників, які були створені в кожній ДПІ. Відвідувачі Центрів обслуговування платників можуть подати податкову звітність, одержати консультаційні та інформаційні послуги з питань застосування податкового законодавства, практичну допомогу фахівців щодо використання електронних сервісів від ДПС. Крім того, в Центрах обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві та Кременчуцької ДПІ ще й отримати кваліфіковані електронні підписи.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова повідомила, що протягом січня – грудня 2023 року до Центрів обслуговування платників органів ДПС у Полтавській області звернулося 193 430 платників податків із метою отримання адміністративних послуг. За результатами розгляду таких звернень надано 180 055 адміністративних послуг. 

Найбільше громадяни зверталися за отриманням адміністративної послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України  (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Станом на 01.01.2024 року надано 62 223 таких послуг, що на 2369 більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Також збільшилась кількість видачі відомостей з ДРФО платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків,    за 2023 рік надано 21 404 таких послуги.

Повний перелік адміністративних послуг, що надаються Центрами обслуговування платників Головного управління ДПС у Полтавській області, їх адреси, номери телефонів та режим роботи, розміщений за посиланням – https://poltava.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/

 

Головне управління ДПС у Полтавській області