Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Полтавщина: від ліцензування у сфері підакцизної групи товарів до місцевих бюджетів надійшло майже 40 млн грн

опубліковано 15 січня 2024 о 08:43

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, що за 2023 рік сума надходжень плати за ліцензії на право здійснювати продаж, зберігання та виробництво алкогольних напоїв і тютюнових виробів до місцевих бюджетів Полтавщини склала 34,9 млн гривень. 

Надходження плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами зросли на 3,8 млн гривень, порівняно із показниками 2022 року. Про це повідомила місцевим медіа в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

Крім того, суб’єкти господарювання Полтавщини спрямували до місцевих бюджетів 4,6 млн грн плати за отримання ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі пальним та його зберігання.

У 2023 році фахівцями податкової служби Полтавщини оформлено 7382 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією. В тому числі, суб’єкти господарювання отримали 4480 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та 2902 ліцензії на право торгівлі тютюновими виробами. 

Звертаємо увагу, що з умовами отримання ліцензій та переліком необхідних документів, можна ознайомитись за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/

Для оперативного реагування на недотримання податкового законодавства, у тому числі, у сфері реалізації підакцизної продукції, можна інформувати ДПС про такі випадки через чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».

 

Головне управління ДПС у Полтавській області