Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини виявили підакцизну продукцію без акцизних марок встановленого зразка

опубліковано 24 листопада 2023 о 08:28

Працівниками управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі вживаються заходи щодо протидії незаконній торгівлі підакцизними товарами. Так, під час проведення фактичної перевірки в одному із магазинів Полтавської області встановлено факт реалізації підакцизної групи товарів без марок акцизного податку, серед них тютюнові вироби  в кількості 4214 штук та лікеро-горілчані вироби, розлиті в пластикову тару ємністю по 0,5 та 5 літрів без будь-яких логотипів, в кількості 1227 пляшок (825 літрів).   

За даним фактом працівниками Головного управління Національної поліції України у Полтавській області складено протокол про адміністративні правопорушення та вилучено вищезазначену підакцизну продукцію без марок акцизного податку на загальну суму понад 260 тис. гривень.

До підприємця за вчинені правопорушення будуть застосовані відповідні штрафні (фінансові) санкції у розмірі понад 520 тис. грн у терміни, визначені чинним законодавством.  

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре наголошує, що реалізація підакцизних товарів може здійснюватись виключно в межах чинного законодавства: зареєстрованим платником податків за умови наявності дозвільних документів (ліцензії, інше) та марок акцизного податку на відповідній продукції.                                                    

Головне управління ДПС у Полтавській області