Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 12 тисяч Е-ключів отримали платники у податковій службі Полтавщини

опубліковано 26 жовтня 2023 о 08:16

На сьогодні більшість державних і приватних електронних систем підтримують використання сертифікатів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг  ДПС. Із його допомогою користування електронними сервісами є швидким та зручним.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області звертають увагу, що платники та громадяни Полтавщини, можуть отримати сертифікати ключів онлайн  або, звернувшись до відокремлених пунктів реєстрації, які розташовані  за адресами: м. Полтава, вул. Європейська, 155, поверх 1, зал № 1, кімната 1, м. Кременчук, вул. Троїцька, 76, поверх 1, кімната 102.

За повідомленням в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової протягом січня – вересня 2023 року фахівцями сектору реєстрації користувачів сформовано 12816 сертифікатів відкритих ключів, із них у відокремлених пунктах реєстрації м. Полтави – 8380 та м. Кременчука – 4436. Електронні довірчі послуги отримали 3407 юридичних осіб і 2639 фізичних осіб. Тільки у вересні поточного року працівники податкової служби сформували платникам 948 сертифікатів відкритих ключів.

Звертаємо увагу, що у платників є можливість повторного формування сертифікатів за електронним запитом (https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates), який матиме строк чинності до 2 років, а також дистанційного формування (для юридичних осіб) сертифікатів для програмних РРО.

Головне управління ДПС у Полтавській області