Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1,2 млрд грн ймовірно легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом, виявили податківці Полтавщини

опубліковано 23 жовтня 2023 о 09:06

За повідомленням Головного управління ДПС у Полтавській області, протягом січня – вересня 2023 року відділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, було виявлено  260 повідомлень про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму.

У звітний період, за результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено  16 висновків аналітичних досліджень із ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 1 млрд 198 млн 584,16 тис. гривень.

Вжито комплекс заходів, спрямованих на викриття схем виведення за межі правового поля, визначеного Податковим кодексом України, доходів, отриманих злочинним шляхом. За результатами проведеної роботи 10 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень приєднано до кримінального провадження.

До бюджету сплачено 8786,12 тис. грн збитків, встановлених в одному кримінальному провадженні. 

Головне управління ДПС у Полтавській області