Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на комунікаційну податкову платформу надійшло понад 160 звернень

опубліковано 11 жовтня 2023 о 08:26

Комунікаційна податкова платформа – сучасний зручний сервіс ДПС для оперативної та ефективної комунікації податківців із платниками податків, представниками громадськості  та  бізнес-спільноти. 

За період з 1 січня по  1 жовтня  2023 року до регіональної Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Полтавській області надійшло 163 звернення, із яких 126 звернень від платників податків і представників громадських організацій Полтавщини  та 37 звернення від платників податків Херсонщини. 

Відповідно до аналізу звернень за тематикою найбільш актуальними були  питання щодо сплати єдиного внеску та єдиного податку у період дії воєнного стану, податкового боргу, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, права на податкову знижку, плати за землю тощо. Останнім часом збільшилась кількість звернень від представників громадських організацій та бізнес-асоціацій щодо норм податкового законодавства, прийнятих Законом України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. У рамках звернень проведена низка зустрічей           із бізнес-асоціаціями та громадськими організаціями Полтавської області.

За зазначений період від представників Ради бізнес-омбудсмена надійшло   5 звернень щодо зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, таблиць платника ПДВ. Після оперативного та якісного опрацювання фахівцями профільного структурного підрозділу, надані письмові відповіді та проведені  робочі зустрічі    із інспекторами Ради  бізнес-омбудсмена  в режимі онлайн.

 Для зручності платників розроблена покрокова інструкція щодо порядку звернення на комунікаційну податкову платформу. Ознайомитись із нею можна  за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/9213.html

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області завжди відкриті до спілкування, звертайтесь на Комунікаційну податкову платформу poltava.ikc@tax.gov.ua 

Головне управління ДПС у Полтавській області