Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджетів усіх рівнів спрямовано майже 200 млн грн акцизного податку

опубліковано 26 вересня 2023 о 08:13

У січні – серпні 2023 року платники податків Полтавщини сплатили до державного бюджету 35,2 млн гривень акцизного податку. Надходження до державного бюджету з виробленої в Україні продукції зросли  у порівнянні із минулорічними показниками на   29,1 млн гривень.

За повідомленням в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової, тільки у серпні поточного року до державного бюджету суб’єктами господарювання Полтавщини сплачено 4,0 млн грн акцизного податку.

За 8 місяців 2023 року до місцевих бюджетів Полтавщини спрямовано 161,4 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями,  у серпні поточного року – 22,5 млн гривень.

У звітному періоді було здійснено низку фактичних та камеральних перевірок: за результатами 300 фактичних перевірок, проведених з питань дотримання суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією, торгівлі пальним, застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 12,28 млн гривень.

Головне управління ДПС у Полтавській області