Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Полтавщини провели черговий воркшоп для представників обласної організації профспілки працівників державних установ

опубліковано 21 вересня 2023 о 09:39

Нещодавно представники Головного управління ДПС у Полтавській області відвідали семінар, який відбувся за ініціативою та зверненням голови Полтавської обласної організації профспілки працівників державних установ Ірини Богуш до очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової. Цього разу зустріч із скарбниками профспілкових організацій відбулась  у м. Миргород Полтавської області.           

Під час семінару були розглянуті актуальні питання оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором профспілкових виплат і допомоги членам профспілкових організацій, зокрема, тим, які боронять нашу країну у лавах Збройних Сил України. Крім того, доповідачі від податкової служби області детально роз’яснили порядок відображення у податковій звітності виплат профспілкових організацій, із урахуванням особливостей оподаткування цільової та нецільової благодійної допомоги в межах чинного законодавства.  

Також податківці звернули увагу присутніх на останніх змінах податкового законодавства відповідно до Закону України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який спрямований  на  виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені  у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу.  

Фахівці рекомендували у разі виникнення питань телефонувати на телефони «гарячих ліній» https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/ або звертатись на комунікаційну податкову платформу  poltava.ikc@tax.gov.ua

Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на всі поставлені запитання та подякували податківцям за професіоналізм і відкритість у спілкуванні. 

Головне управління ДПС у Полтавській області