Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками податків Полтавщини сплачено понад 90 млн грн акцизного податку до бюджетів усіх рівнів

опубліковано 26 травня 2023 о 08:05

За повідомленням Головного управління ДПС у Полтавській області, за січень-квітень поточного року платники Полтавщини сплатили до державного бюджету 19,1 млн грн акцизного податку, перевиконавши індикативні показники на 16 млн гривень. Надходження до державного бюджету зросли у порівнянні із минулорічними показниками на 11,2 млн гривень.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова повідомила, що з початку 2023 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 74,2 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Виконання доведеного індикативного показника забезпечено на рівні 116,0 відсотків, що у гривневому еквіваленті становить 10,2 млн гривень, які додатково надійшли до скарбниць територіальних громад.

За вказаний період було здійснено низку фактичних та камеральних перевірок. За результатами 69 фактичних перевірок, проведених з питань дотримання суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією, застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 7,3 млн гривень. 

Дякуємо платникам Полтавщини за відповідальність, своєчасну та повну сплату податків і зборів, не дивлячись на складні умови воєнного стану.

Головне управління ДПС у Полтавській області