Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові сервіси: зручно, швидко, корисно!

опубліковано 30 березня 2023 о 08:30

ДПС України продовжує цифровізацію та розвиток сучасних електронних сервісів для платників податків. У ДПС активно працюють над трансформацією та спрощенням процедур адміністрування податків, автоматизації процесів обліку та контролю, що дозволяє легко та просто сплачувати податки.

Одними із основних податкових сервісів, які ДПС України продовжує модернізувати та удосконалювати, є:

- Електронний кабінет;

- загальнодоступний інформаційно – довідковий ресурс;

- сервіс «Пульс»;

- чат бот «InfoTAX»;

- послуги кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг;

- Електронна звітність та інші.

Найпопулярнішим електронним сервісом є Електронний кабінет, який є захищеним, персоналізованим та безпечним програмним продуктом ДПС України. Призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. Постійне розширення функціоналу Електронного кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, у свою чергу, економить робочий час та кошти платників податків. 

Офіційна сторінка Електронного кабiнету знаходиться за адресою https://cabinet.tax.gov.ua/

 За цим посиланням користувачі Електронного кабiнету отримують доступ до порталу, робота з яким здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення. 

Електронний кабінет складається з відкритої та закритої частини. Користуватись послугами відкритої частини Електронного кабiнету можна без ідентифікації особи. Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, що сертифікований у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

У приватній частині кабінету за допомогою сервісу «Електронна звітність» платник податків має можливість сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи,  у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. 

Скориставшись такою послугою, як «Електронна звітність», платники податків отримують економію свого робочого часу, а також власних коштів на придбання бланків. Крім того, звітність, надіслана до податкового органу в електронному вигляді, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання.

Головне управління ДПС у Полтавській області