Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’язань на понад 7 млн гривень

опубліковано 16 березня 2023 о 09:06

За повідомленням заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області  Алли Рябкової, фахівцями управління податкового аудиту  протягом січня – лютого 2023 року загалом здійснено 320 перевірок суб’єктів господарювання, з яких 215 фактичних. 

Так, за результатами податкових перевірок за вказаний період до державного бюджету донараховано – 7,04 млн грн податкових зобов'язань, з яких до бюджету вже надійшло 2,3 млн гривень.

Крім того, за результатами контрольно-перевірочної роботи: зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 171,4 млн грн, та від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток – на 932 тис грн, внаслідок чого упереджено несплату податку на прибуток на суму 167,8 тисяч гривень.

Контрольно-перевірочні заходи податківців спрямовуються лише на ті підприємства, які свідомо не сплачують або сплачують не в повному обсязі платежі до бюджету, використовуючи схеми мінімізації або ухилення від оподаткування. 

В ході перевірок до бюджету донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму 948 тис гривень.

 За наслідками перевірок, згідно з якими наступив термін сплати, забезпечено надходження до бюджету узгоджених донарахувань на суму 792 тисячі гривень. 

Звертаємо увагу, що з актуальним планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік можна, ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html .

Головне управління ДПС у Полтавській області