Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці Полтавщини спрямували до державного бюджету понад 500 млн грн податку на додану вартість

опубліковано 23 лютого 2023 о 08:40

За повідомленням заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової представникам місцевих ЗМІ, Полтавщиною забезпечено надходження ПДВ до Державного бюджету за січень 2023 року у сумі 573,9 млн гривень. 

Найбільші суми ПДВ в області за перший місяць 2023 року спрямували платники, які зареєстровані в м. Полтаві – 216,1 млн грн. Від суб’єктів господарювання-юридичних і фізичних осіб м. Кременчук, м. Горішні плавні, Глобинського, Кобеляцького та Козельщинського районів надійшло – 171,7 млн грн, Лубенського, Хорольського, Пирятинського, Оржицького, Гребінківського та Семенівського районів – 48,1 млн грн, Полтавського, Диканського, Новосанжарського, Решетилівського районів – 45,2 млн грн, Миргородського, Великобагачанського, Шишацького районів – 33,7 млн гривень. Підприємства Гадяцького, Зіньківського, Котелевського та Лохвицького районів забезпечили надходження податку в сумі 31,1 млн грн, Карлівського, Машівського та Чутівського – 27,9 млн гривень.  

Крім того, станом на початок лютого 2023 року на розрахункові рахунки платників області відшкодовано суму ПДВ у розмірі 139,8 млн гривень.                                                               

Форми звітності для податку на додану вартість, у тому числі, податкову декларацію з ПДВ, податкову накладну та розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до неї, Ви зможете дізнатися за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/formi-zvitnosti/63837.html 

Головне управління ДПС у Полтавській області