Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесено зміни до Порядку електронного адміністрування ПДВ

опубліковано 22 грудня 2022 о 13:32

9 грудня під час чергового засідання Кабінета Міністрів України було прийнято рішення внести зміни до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість.
Так, з 13 грудня – з дня офіційної публікації в Урядовому кур’єрі 2022 року, почали діяти норми даної постанови Кабінета Міністрів України від 09 грудня 2022 р. № 1377 «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість».
Даною постановою передбаченно, що не враховуються під час разрахунку показника ∑НаклОтр суми податку за отриманими платником податку податковими накладними та/або розрахунками коригування, зареєстрованими в Реєстрі, що складені за операціями, дата виникнення податкових зобов’язань за якими припадає (припадала) на період, протягом якого платник податку застосовував спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України.
Тобто, в обрахунку показника ∑НаклОтр не будуть враховуватися суми ПДВ за податковими накладними, складеними за час перебування платника ПДВ на «спецгрупі» єдиного податку.
Окрім того, зазначається, що для осіб, реєстрація яких платником податку є призупиненою відповідно до пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України, обрахунок показників, визначених цим пунктом, призупиняється на період використання особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Кодексу, та продовжує обраховуватися після відновлення реєстрації відповідних осіб платниками податку з 1 числа місяця, наступного за місяцем, у якому припинено використання особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Кодексу.”

 

Головне управління ДПС у Полтавській області