Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фермерам про сплату єдиного внеску

опубліковано 02 грудня 2022 о 15:11

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ встановлено перелік платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. До такого переліку включено і членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Відтак, єдиний внесок нараховується на суму доходу (прибутку). При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464.

При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. Разом з тим, до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, особи, зазначені, зокрема у п. 5 прим. 1 частини 1 ст. 4 Закону № 2464, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе.

В такому випадку за цей період розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюється.

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області