Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративна послуга тижня – реєстрація книг обліку розрахункових операцій

опубліковано 29 листопада 2022 о 09:00

ДПІ у м. Полтаві продовжує інформувати громадськість щодо адміністративних послуг, які надаються в Центрі обслуговування платників за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 155.

Для реєстрації книг обліку розрахункових операцій (ОРО) необхідно надати:

1. Заяву.

2. Книгу ОРО.

Заява подається до контролюючого органу за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків в один із таких способів:

поштою;

безпосередньо до контролюючого органу;

засобами інформаційно-комунікаційної системи "Електронний кабінет", вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua (розділ "Листування з ДПС").

Суб’єкт господарювання, який є платником податку на прибуток, може реєструвати книги ОРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів, які розташовані на території іншої, ніж такий суб'єкт, територіальної громади.

Національні оператори можуть реєструвати книги ОРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів або господарських одиниць, де будуть використовуватися книги ОРО:

Акціонерне товариство "Укрпошта" – за місцезнаходженням відділень;

Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" – за місцезнаходженням центрів та цехів телекомунікаційних послуг;

Державне підприємство спеціального зв’язку – за місцезнаходженням вузлів та пунктів спеціального зв’язку;

Акціонерне товариство "Українська залізниця" – за місцезнаходженням станцій, підрозділів локомотивного, вагонного, колійного, вантажного, пасажирського та інших господарств, необхідних для забезпечення роботи залізничного транспорту.

Звертаємо увагу, що перша книга обліку розрахункових операцій  на реєстратор розрахункових операцій (РРО) реєструється одночасно з реєстрацією РРО.

Послуга надається безоплатно у строк 5 робочих днів для реєстрації першої книги ОРО на РРО та 2 робочі дні для реєстрації книги ОРО на господарську одиницю, другої та наступних книг ОРО на РРО.

Додатково інформуємо, що за січень-жовтень 2022 року податківцями ДПІ у м. Полтаві зареєстровано 1 705 книг обліку розрахункових операцій.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505,593030