Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт відділу з питань запобігання та виявлення корупції про результати роботи Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області за 9 місяців 2022 року

опубліковано 14 листопада 2022 о 09:21

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції (далі – відділ) Головного управління ДПС у Полтавській області (далі - ГУ ДПС) повідомляє про результати вжиття антикорупційних заходів за 9 місяців 2022 року.

Протягом 9 місяців 2022 року відділом було проведено ряд превентивних заходів серед працівників ГУ ДПС спрямованих на запобігання, виявлення та припинення корупційних проявів шляхом надання методичної, консультаційної та практичної допомоги з дотримання норм антикорупційного законодавства.

Проводилися заняття в системі професійного навчання, службової підготовки з питань вивчення антикорупційного законодавства, заходів фінансового контролю, що передбачено Антикорупційною програмою Державної податкової служби України на 2020-2022 роки, затвердженої наказом ДПС від 19.10.2020 № 575 зі змінами (далі – Антикорупційна програма ДПС), в т.ч. з метою виявлення колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності.

В рамках виконання Антикорупційної програми ДПС, відділом проведено 12 перевірок, за результатами яких:

- матеріали двох перевірок направлено до правоохоронних органів. За результатом розгляду матеріалів однієї з перевірок відкрито кримінальне провадження;

- трьох працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності та винесено одне попередження про неприпустимість протиправної поведінки.

Відділом розглянуто 11 повідомлень щодо можливих фактів неправомірних дій та порушень етичної поведінки з боку працівників ГУ ДПС. За результатами розгляду таких повідомлень інформація не підтвердилась, проте з усіма працівниками проведено додаткові профілактичні бесіди з метою упередження подібних ситуацій.

На виконання подання спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції  відділом проведено службове розслідування з метою встановлення причин та умов, що призвели до вчинення працівником ГУ ДПС правопорушення, пов’язаного з корупцією, за результатами якого вжито заходи реагування у відповідності до вимог чинного законодавства.

Крім того, протягом 2022 року розглянуто 96 повідомлень про наявність конфлікту інтересів у працівників ГУ ДПС, що можуть вплинути на вчинення дій, прийняття рішень під час виконання службових повноважень та забезпечено їх врегулювання з метою недопущення виникнення реального конфлікту інтересів.

Працівниками Уповноваженого підрозділу й надалі вживатимуться заходи з метою недопущення вчинення службовими особами ГУ ДПС корупційних або пов`язаних з корупцією правопорушень для формування позитивного іміджу ДПС, як сервісної служби європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві та нульової толерантності до корупції.