Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві відбулася робоча зустріч з питань триваючих кампаній декларування

опубліковано 10 листопада 2022 о 09:14

На платформі ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області 8 листопада 2022 року відбулася робоча зустріч представників ДПІ у м. Полтаві з представниками відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Полтаві управління оподаткування фізичних осіб.

Під час робочої зустрічі розглядалися питання щодо триваючої кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та кампанії декларування доходів громадян за 2021 рік.

Заступник начальника ДПІ – начальник відділу податкових сервісів та звітності, організації роботи ЦОП Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області у м. Полтаві Світлана Лактіонова акцентувала увагу, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України” кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року. Зазначила, що на постійній основі необхідно продовжувати роз’яснювальну роботу з інформування населення щодо триваючої кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Заступник начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Полтаві управління оподаткування фізичних осіб Олена Головко проінформувала присутніх про триваючу кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік. Звернула увагу, що платники податків мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою використання права на податкову знижку до 31 грудня 2022 року.

Податківці наголошують, що від відповідального ставлення кожного громадянина до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить економічний розвиток держави, рівень соціального захисту та наповнення бюджетів громад не тільки Полтавщини, а й України в цілому!

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, 593030, 594505