Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративна послуга тижня – надання витягу з реєстру платників єдиного податку

опубліковано 07 листопада 2022 о 14:46

ДПІ у м. Полтаві продовжує інформувати громадськість щодо адміністративних послуг, які надаються в Центрі обслуговування платників за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 155.

Відповідно до п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати витяг з реєстру платників єдиного податку. Витяг з реєстру платників єдиного податку можна отримати як в паперовому так і в електронному вигляді, заповнивши Запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку.

Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Все більше суб’єктів господарювання обирають електронний сервіс ДПС, який дозволяє в режимі он-лайн замовити витяг з реєстру платників єдиного податку. Для відправки Запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку необхідно:

  1. Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/).
  2. У розділі «Заяви, запити для отримання інформації» обрати поточний рік, місяць і створити Запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку за формою F1302101.
  3. Заповнити Запит, обрати спосіб отримання документа (безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді), зберегти, підписати за допомогою КЕП та відправити.
  4. Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.

Звертаємо увагу, що роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Додатково інформуємо, що за січень-жовтень 2022 року податківцями ДПІ у м. Полтаві надано 8 706 витягів з реєстру платників єдиного податку (включаючи витяги надані платникам податків інших регіонів України).

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505,593030