Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві триває роз’яснювальна робота з громадянами та суб’єктами господарювання з питань подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 02 листопада 2022 о 09:12

В ДПІ у м. Полтаві триває робота з громадянами та суб’єктами господарювання з питань подання звітності в електронному вигляді. Податківцями надаються консультації щодо формування звітності, заповнення заяв та декларацій.

В ЦОП ДПІ у м. Полтаві облаштовані робочі місця з доступом до мережі Інтернет з встановленими безкоштовними програмними забезпеченнями для формування звітності в електронному вигляді та покроковими інструкціями щодо роботи в даних програмах.

Відвідувачі ЦОП ДПІ у м. Полтаві мають змогу самостійно працювати на комп'ютерах з доступом до мережі Інтернет. Окрім того, спеціалісти ДПІ щоденно надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.

Актуальним питанням для громадян є можливість отримання ними у 2022 році податкової знижки за витрати, здійснені у минулому році. Зокрема, це витрати на навчання у державних учбових закладах, іпотеку, переобладнання авто, репродуктивні технології, лікарські засоби проти коронавірусу, передані як благодійність, тощо.

З метою реалізації права на податкову знижку податківці допомагають подавати декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua), який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

ДПІ у м. Полтаві нагадує, що податкова знижка отримується в поточному році за минулий. Треба пам’ятати, що право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік. Тобто, граничний термін подання податкової декларації для реалізації права на податкову знижку за 2021 рік – 31 грудня 2022 року.

Крім того, постійно з початку звітного періоду – 01 жовтня 2022 року – в ЦОП ДПІ у м. Полтаві надається практична допомога фізичним особам-підприємцям та юридичним особам при відправці квартальної звітності в електронному вигляді.

Нагадуємо, що граничний термін подання квартальної звітності – 9 листопада 2022 року.

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

З питань отримання ключа електронного цифрового підпису в м. Полтаві платники мають можливість звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (https://acskidd.gov.ua/), що знаходиться в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505