Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відомості, які необхідно зазначати у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації

опубліковано 27 жовтня 2022 о 08:45

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року.

Декларація подається особисто декларантом в електронній формі через сервіс “Електронний кабінет платника” (https://cabinet.tax.gov.ua) з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

У декларації мають бути відображені наступні дані:

1) відомості про декларанта;

2) відомості про об’єкти декларування;

3) самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування;

4) ставка та сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Декларант може додати до декларації відповідні документи або засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України. У разі знаходження (реєстрації) таких об’єктів за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, подання документів для підтвердження вартості об’єктів є обов’язковим.

Додатково нагадуємо, що в ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів за телефоном 0532-594505 (щопонеділка з 10:00 до 12:00).

Також в Полтавській області працює комунікаційна податкова платформа. Запити можна надсилати на електронну адресу комунікаційної платформи Головного управління ДПС у Полтавській області - poltava.ikc@tax.gov.ua. Для прискорення розгляду питання рекомендуємо вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПО, адресу, контактні дані, суть звернення.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505,593030