Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПІ у м. Полтаві відчинила двері студентській молоді

опубліковано 27 вересня 2022 о 14:53

Невід’ємною складовою виховання майбутніх платників податків сумлінними та законослухняними громадянами є проведення роз'яснювальної та виховної роботи з  підростаючим поколінням.

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області 27.09.2022 року відбулася традиційна зустріч у форматі Дня відкритих дверей зі студентами ІІ та ІІІ курсів Полтавського фахового кооперативного коледжу спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Облік та оподаткування».

Такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для студентської молоді. Орієнтація на потреби громадян і збільшення попиту на якісні адміністративні послуги зумовлює необхідність змінювати сучасний стиль функціонування державних установ на сервісний, який має за мету забезпечення якісного обслуговування громадян.

Податківці розповіли студентам про діяльність головних підрозділів інспекції, ознайомили з роботою Центра обслуговування платників податків і новими сучасними методами роботи.

Студенти дізналися, що основними завданнями Центру обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві є: здійснення сервісного обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень, приймання податкової та іншої звітності, реєстрація фізичних осіб – платників податків у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та надання електронних довірчих послуг.

Також було акцентовано увагу на впроваджених електронних сервісах ДПС. Використання електронних сервісів має ряд переваг, а саме: відкритість, цілодобовий доступ до послуг, режим «без паперів», економія робочого часу платників податків, уникнення черг, конфіденційність інформації, запобігання проявам корупції, оперативність обробки даних, автоматичне оновлення документів відповідно до діючого законодавства.

Електронний кабінет платника є зручним сервісом за допомогою якого можна подати документи на податкову знижку, а також скористатись правом на «податкову амністію», яку продовжено до 01 березня 2023 року.

          Студенти пересвідчилися, що вся робота податківців у Центрі обслуговування ДПІ у м. Полтаві спрямована на забезпечення сприятливих умов для отримання адміністративних послуг та якісне і оперативне обслуговування платників.

Майбутні фахівці мали можливість ознайомитись з роботою кожного підрозділу ДПІ у м. Полтаві, отримали буклети з актуальною інформацією та прийняли участь у невеличкій податковій вікторині щодо РНОКПП.

Також студентам запропоновано слідкувати за новинами та новаціями у законодавстві, підписавшись на офіційні канали ДПС України, ГУ ДПС у Полтавській області та ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505