Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

опубліковано 22 вересня 2022 о 14:47

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті та подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.

Після подання платником "Звітної"/"Звітної нової"/"Уточнюючої" одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) автоматично відкривається інтегрована картка платника за відповідною територією та в Електронному кабінеті (приватна частина) в розділі "Стан розрахунків з бюджетом" стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору.

У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до "Звітної нової" або "Уточнюючої" Декларації платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми Збору.

В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Додатково повідомляємо, що в Полтавській області працює комунікаційна податкова платформа. Запити можна надсилати на електронну адресу комунікаційної платформи Головного управління ДПС у Полтавській області - poltava.ikc@tax.gov.ua. Для прискорення розгляду питання рекомендуємо вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПО, адресу, контактні дані, суть звернення.

                                                                                       

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505,593030