Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 209,2 млн.грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 27 вересня 2022 о 14:26

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, в січні-серпні 2022 року робота у напрямку контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

Як повідомила журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова, за результатами цієї роботи у звітний період поточного року до бюджетів усіх рівнів забезпечено наступні надходження: акцизного податку в цілому до державного бюджету – 46,9 млн. грн.; акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів в сумі 209,2 млн. грн.; зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів надійшло 20,3 млн. грн.; зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової, роздрібної торгівлі пальним та його зберігання фактичні надходження склали  3,4 млн. гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року забезпечено  ріст надходжень акцизного податку в цілому до державного бюджету  на 30,8 млн. грн., в тому числі  за рахунок надходження акцизу з ввезених на митну територію підакцизних товарів  - на 27,3 млн. грн., за рахунок акцизного податку з виробленого  пального -  на 3,2 млн. гривень.

Надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів  у січні-серпні поточного року зросли в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 13,2 млн. грн., або на 6,7 відсотки.

В Головному управлінні ДПС в області вкотре відзначили, що постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками, використовуючи такі можливості, як: гарячi лінії та комунікаційну податкову платформу,  субсайт Головного управліня ДПС у Полтавській області вебпортал ДПС, офіційну сторінку ГУ ДПС в області у соціальній мережі Фейсбук, а також You Tube канал Головного управління ДПС у Полтавської області .

 

Головне управління ДПС у Полтавській області