Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця Диканської ТГ та податківців щодо забезпечення наповнення бюджету

опубліковано 22 вересня 2022 о 15:10

14 вересня 2022 року відбулася тридцять третя позачергова сесія восьмого скликання Диканської селищної ради.

Одним із ключових питань, що розглядались на сесії, було питання забезпечення надходжень до бюджету територіальної громади.

Начальник Диканської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області Ольга Селецька поінформувала присутніх про продовження терміну дії податкової амністії до 1 березня 2023р. та детально зупинилась на активах, які підпадають під одноразове добровільне декларування. Було роз’яснено механізм розрахунку одноразового податкового збору та названі терміни його сплати. Начальник інспекції підкреслила, що одноразове декларування є виключно добровільним, тому обов’язку подання декларації немає, однак ті, хто скористається можливостями податкової амністії, зможе легалізувати свої статки на вигідних умовах, які наразі надає держава, Подана декларація буде підтвердженням законного походження таких активів, і в майбутньому захистить від відповідальності за порушення податкового законодавства.

Також Ольга Селецька звернула увагу на права платників податків при отриманні податкової знижки та перечислила види витрат, за які передбачена компенсація від держави.

Зокрема, обговорювали присутні і питання сплати податку на доходи фізичних осіб, який є найбільшою складовою надходжень до бюджету територіальної громади.

Начальник ДПІ звернула увагу і на тіньові виплати заробітної плати, адже нелегальна трудова діяльність – це відповідальність не лише роботодавця, а й працівника. Погоджуючись працювати нелегально, працівники самостійно позбавляють себе права вимагати передбачені державою соціальні гарантії. Тому лише офіційне оформлення трудових відносин гарантує право на відпочинок, забезпечення виплати заробітної плати в повному обсязі, державний захист від незаконного звільнення.

Під час сесії Ольга Селецька відповіла на ряд запитань, що стосувалися застосування податкового законодавства: використання РРО чи ПРРО, сплати майнових податків та податків, подання податкової звітності, в т. ч. й за допомогою Е-кабінету платника податків.

 

 

Диканська ДПІ

ГУ ДПС у Полтавській області